Meme Dikleştirme

Meme Dikleştirme

Mastopeksi adıyla da bilinen meme dikleştirme ameliyatları memelerdeki çeşitli yapısal bozuklukları gidermek amacıyla uygulanır. Memelerde oluşabilen çatlaklar, sarkmalar, gevşeme, meme dokusunda azalma, meme başının konumu, meme halkasının genişliği ve emzirme kabiliyeti gibi birçok problemle baş etmek maksadıyla kişiye özel planlama ile gerçekleştirilir.

Zamanla, yaş almaya bağlı olarak göğüs bölgesinde deformasyonlar görülebilir. Deformasyon oranı büyük göğüslere sahip olan kadınlarda daha yüksektir. Zaman içinde deforme olup sarkan göğüsler, göğüs dikleştirme operasyonu sayesinde tekrar eski dik görünümüne kavuşturulur. Göğüste meydana gelen sarkmaların bir diğer nedenleri ise hamilelik ve emzirme olarak gösterilmektedir.

Meme Dikleştirme Yöntemleri

Meme dikleştirme ameliyatı, içeriğinde birçok teknik barındırır. Hastanın yapısına ve problemin türüne göre hangi yöntemin kullanılacağına doktor karar vermektedir. Göğüs bölgesindeki sarkmanın derecesi, meme boyutu ve yapısı bu noktada etkili olan faktörlerdendir. Tüm bu unsurlar dikkate alınarak, kişinin yapısına en uygun, başarı oranı en yüksek ve en az iz bırakacak olan yöntem tercih edilir. Bu süreçte memenin süt verme fonksiyonu, erojen ve dokunma duyusu gibi özellikleri korunmaktadır. Göğüs dikleştirme operasyonu sonrasında ise meme bölgesi hamilelik ve emzirme durumları, sık kilo alıp verme ve menapoz gibi durumlardan etkilenebilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Hangi teknikle uygulanacak olursa olsun meme dikleştirme ameliyatlarında mutlaka genel anestezi kullanılır. Ameliyatın süresi kullanılacak tekniğe bağlıdır ve yaklaşık 2-4 saat sürer. Memelerde hafif miktarda sarkma varsa silikon protez yerleştirilir. Operasyon hakkında daha detaylı bilgi almak için meme büyütme cerrahisi bölümüne bakabilirsiniz. Sarkma miktarı çok fazlaysa ve hastanın meme bezi yeterliyse operasyonda meme küçültme ameliyatına benzer teknikler kullanılır. Bu hastalarda meme bezi küçültmesine gidilmez. Meme dikleştirme ameliyatı ile ilgili detaylı bilgilere meme küçültme bölümünden erişebilirsiniz. Eğer hastadaki meme bezi miktarı çok yetersiz ise meme altına silikon protez yerleştirildikten sonra meme küçültme tekniğine benzer teknikler uygulanarak deride bollaşan kısımlar toplanır. Meme bezi çıkartılmaz.

Ameliyatsız Yöntem ile Düzeltilebilir mi?

Sarkma gözlenmeyen memelerde meme başı meme altı katlantı çizgisinin üzerindedir. Hafif sarkma gözlenen durumlarda ise meme başı meme altı katlantı seviyesindedir. Sarkma miktarı daha yüksekse meme başı bu hattın daha da aşağısına inmiş durumdadır. Meme başını yukarı çıkarmak için masaj, krem ya da alet bu durumlarda yetersiz kalmaktadır.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Sonrası

Meme dikleştirme ameliyatından sonra soğuk kompres uygulaması önerilir ve kişilerin sporcu sütyeni giymesi istenir. Dikişlerin üzerine ince bantlar yapıştırılır, bunların dışında başka pansuman kullanılmaz. Ameliyattan yaklaşık 24-48 saat sonra drenler çekilir. Drenler çıkarıldıktan 1-2 gün sonra duş alınabilir. Dikişler ise ameliyattan 15 gün sonra alınır. Ameliyattan sonra 4 haftalık süre boyunca sporcu sütyeni giyilmesi önerilir. Bu sütyen sayesinde hasta ağrı hissetmez. Memelerde ameliyattan sonraki ilk zamanlarda ödem oluşabilir fakat zamanla geçer. Memeler yaklaşık 8-10 hafta içinde son şeklini alır.

WhatsApp chat