Dudak Dolgusu
Dudak dolgusu işlemi, dudakları dolgunlaştırmak, hacim kazandırmak ve kalınlaştırmak gibi amaçlarla kesi açılmadan gerçekleştirilen bir işlemdir. Kesi gerektirmemesi sebebiyle ameliyatsız estetik operasyonları arasında popülerdir ve çoğunlukla dudakları büyütmek ya da dudak kenarında yer alan aşırı derin kırışıklıkları gidermek amacıyla uygulanır. Birçok farklı uygulama tipi vardır fakat uygulamanın temel amacı dudakları daha dolgun ve sağlıklı bir görünüme ulaştırmaktır. Dudak dolgusu operasyonu sayesinde dudaklar daha hacimli hale getirilebilir, dudak köşeleri daha belirgin hale getirilebilir ve dudaklar yeniden şekillendirilerek, yeterli nemlenme sağlanabilir.
Dudak Dolgusu İle Dudak Kalınlaştırma Dolgunlaştırma
Vücutta görülen yaşlanma etkilerinden bazıları da dudaklarda incelme ve hacim kaybı olarak göze çarpar. Bazı kişiler ise yaş faktörü olmaksızın, genetik olarak ince yapılı dudaklara sahip olabilirler ve dudaklarının daha dolgun bir görünüme kavuşmasını isteyebilirler. Dudaklara uygulanan dolgu işleminin amacı da dudakları büyütmek ve kalınlaştırmaktır. Bu tedavi sayesinde, kişinin dudaklarının hacmi, şekli, yapısı düzeltilir ve dudak çevresindeki hatların belirginleştirilmesi sağlanır. Son derece basit bir işlem olması sebebiyle kişiler arzu ettikleri dudaklara çok kısa bir sürede kavuşabilirler.
Dudaklar özellikle bayanlarda vücudun en dikkat çeken ve önem verilen yerlerinden biridir. Dolgun ve sağlıklı dudaklara sahip olmak her yaştan kadının hayallerini süslemektedir. Dolgun dudaklar sayesinde daha çekici bir görünüme kavuştuklarını düşünen bayanlar, tedavi için farklı yöntemlere başvurmaktadırlar. Her ne kadar dudaklardaki dolgunluk hissi geçici yöntemlerle de sağlanabilirken, dudak estetiği uygulaması dudaklarda dolgunluk sağlamanın en kalıcı ve uzun süreli yoludur. Bu yöntemle beraber dudak dolgusu uygulaması da bu uğurda sıklıkla tercih edilen yöntemlerdendir.
Kimler Yapabilir?
İşlemin uzman bir doktor tarafından uygulanması istenilen sonuçlara ulaşmak adına çok önemlidir. Dudak dolgusu operasyonu basit bir işlem olmasına karşın alanında uzman estetik ve plastik cerrahlar tarafından hastanelerde uygulanmaktadır. Gerekli teçhizat ve ekipmanın sağlandığı koşullarda çeşitli kliniklerde de uzmanlar tarafından uygulanabilir. Problemli bölge sadece dudaklar ve burun arasındaki kırışıklıklar ve çizgiler ise tek başına dudak botoksu uygulaması tedavide yeterli olacaktır. Dudak botoksu uygulaması, gerektiğinde dudak dolgusu uygulaması ile beraber de yapılabilir.
Dudak Dolgusu Uygulaması Ankara
Operasyon öncesinde doktorunuz tarafından muayene gerçekleştirilir ve dudaklarınızın yüzdeki açısı, hizası ve konumu değerlendirilir. Sonrasında hastalar doktorla karşılıklı konuşarak operasyon sonrasında nasıl bir görüntüye kavuşacaklarına beraberce karar vermelidirler. Anlaşma sağlandıktan sonra dudaklar anestezik kremler yardımıyla uyuşturulur ve dudak dolgu maddeleri çok ince uçlu iğneler yardımıyla dudak içerisine enjekte edilir. İşlem sırasında anestezik kremler kullanıldığı için herhangi bir acı hissedilmez.
Dudak Dolgusu İşlemi Ne Kadar Sürüyor?
Cerrahi müdahale gerektirmeyen operasyonlardan olduğu için dudak dolgusu uygulaması oldukça acısızdır ve kısa süren bir uygulamadır. İşlem süresi yaklaşık 30 dakikadır. İşlemden sonra hasta hemen günlük hayatına geri dönebilir. Dudak dolgusu işleminin kalıcılığı hastadan hastaya değişmekle birlikte kullanılan dolgu maddeleriyle ilişkilendirildiğinde 8 ay ile 5 yıl arasında kalıcı olarak sayılabilir.
Dudak Dolgusu İşleminden Sonra
Dudak dolgusu uygulamasından sonra kişiler herhangi bir problem yaşamadan günlük hayatlarına geri dönebilirler. Sadece bazı durumlarda uygulamadan sonra dudaklarda ödem oluşabilir. Yaklaşık 24-48 saat içinde bu ödem kaybolur. Ödem iyileşinceye kadar aşırı sıcak veya soğuk içecek, yiyecek gibi besinler tüketilmemelidir. Ayrıca uygulamadan sonraki 48 saat içinde dudaklara ruj sürülmesi ve herhangi bir şekilde baskı yapılması önerilmez.
Dudak dolgusu uygulamasının Ankara’daki fiyatları işlemde kullanılacak olan dolgu maddesine ve miktarına göre değişiklik göstereceği için detaylı bilgiyi uzman doktorunuzdan edinebilirsiniz.